Sometimes the truth is stranger than fiction.

Dr. Carl Sagan: You have to know the past to understand the present.

 

Direktor VURS-a je večkrat omenjal razpoloženje javnosti in anonimne prijave s strani številnih državljanov.

V sodnem postopku po tožbi Milene Močivnik zoper novinarko Maga Polono Šeško so Milenini nasprotniki s skupnimi močmi – Mag, VURS, Društvo za zaščito živali Ljubljana – zmogli sodnemu senatu postreči z eno “anonimno” prijavo s strani številnih državljanov. Avtorstvo je priznala omenjena članica DZZŽ Lj., Polona Samec.

***

To je razvidno iz prispevka Lee Eve Muller v Dnevniku, dne 21.7.94: Kje je denar za ljubljanski azil?
To vprašanje sem na štiri oči postavila predsedniku ljubljanskega društva proti mučenju živali Matjažu Urlebu. DPMŽ namreč že dvanajst let namensko zbira denar za gradnjo azila za zavržene živali, vendar ni nikdar prikazan znesek tega denarja. Ker že 13 let ne prestopim praga, sem delu DPMŽ sledila s tem, da sem prihajala na občne zbore, ki so najvišji organ društva. Trdim, da niti na enem niso podali niti ustnega niti pisnega finančnega poročila, koliko denarja je priteklo in koliko je zbranega za azil.

***

Delamo tisto, kar je najbolje v tej situaciji – spreminjamo javno mnenje. Pod uporabniškim imenom Daisy je to zapisala ugledna članica DZZŽ Ljubljana, Polona Samec, ko je 9.2.2002 razlagala “nediscipliniranim” in raziskovalno naravnanim udeležencem foruma razloge ustanovitve in obdelave teme Kam je izginila tema azil v Borovnici?

***

Ob Evi Dolinar in Romanu Turnšku (slednji je delal kot nekakšen podporni član) je Polona Samec največ delala na izpeljavi strateške naloge DZZŽ Ljubljana. Količina zapisanega na tem forumu in v časopisnih rubrikah Pisma bralcev vsiljujejo ugotovitev, da je to opravljala kot delovno nalogo.

***

Daisy ne zanimajo živali, temveč kazen za Mileno in Nevenko. Kako je to razložljivo? Propadli so ji načrti z Mileno. Pod plaščem zavetišča, ki bi pridobivalo proračunski in prostovoljni denar, bi paralelno potekala reja in prodaja rasnih psov. Pod dirigentsko palico Polone Samec – v ta namen se je oklicala za kinologinjo – in strokovni podpori moža, ki je v službi na Veterinarski postaji, bi vse potekalo kot po maslu. Načrt je temeljil na določenih ž že obstoječih izkušnjah: med viškimi vrtičkarji v neki zakotni leseni hišici nežna Daisy skupaj z možem (njegovi šefi bodo ugotavljali morebitno podvajanje službe) vzreja mlade ovčarje in jih “lifra” na jug.

***

Pred letom dni je neka udeleženka foruma (očitno oseba, ki Daisy pozna z Mileninega dvorišča) razložila, kako je Daisy pomagala Mileni. Seveda, Daisy je Mileni ponudila brezplačno pomoč. Toda, čez nekaj dni je zaprosila Milenino hči, naj ji posodi nekaj denarja. Kajčeš, trenutno je brez prebitega tolarja a nujno potrebuje čevlje. Milenina hči ji je dala kreditno kartico, Polona pa jo je malo pozabila vrniti. Nejevoljno jo je vrnila šele čez nekaj tednov. Milenina hči še danes odplačuje obroke za čevlje in oblačila, ki jih ima na sebi elegantna Daisy.

***

Njen, v začetku vseodobrovajoč odnos do Milene in rivalski do njene hčere, dejstvo, da se dejansko ukvarja z rejo rasnih psov in da je brez službe ter kasneje nekontrolirano sovraštvo potrjujejo, da je k Mileni prišla iz podjetniških razlogov.

***

Sladkobesedno, z atributi “luštne punce” in z močnim nagonom po maščevanju je Polona Samec povzročila Mileni ogromno škode.

***

Zastraševanje je tretja plast internetne akcije DZZŽ Ljubljana.

***

Da so vodilni DZZŽ Ljubljana bili doma na VURS-u kaže ta primer. S tem, da me je imela za udeleženca foruma pod imenom Rotunda, je Polona Samec 2.3.2002 zapisala:
Rotunda, miškica, pot pod noge, pa teci v Borovnico nekaj povedati! Mi je včeraj prišlo na uho, da si obiskala celo VURS, da so ti dali podatke, ki so ti jih po zakonu dolžni dati. Slišala sem tudi, da ti je zmanjkalo argumentov, ko so ti začeli kazati slike psov in ti dopovedovati, da njih bilance in medosebni odnosi ne zanimajo. Nisi razumela, Rotunda, kaj ti želijo povedati? Kmalu, zelo zelo kmalu ne bo več razloga, zaradi katerega imamo čast brati tvoje prispevke. Ne bo ga več, zravnan bo z zemljo, kot da ni nikoli obstajal… Ni, ni…

S pomočnikom direktorja VURS-a, Alešem Brecljem, sem se pogovarjal 12.2.2002, ko sem mu posredoval že omenjena vprašanja glede obravnavanja potepuških psov. Dotaknila sva se primera Milena Močivnik. Vse, kar je Samčeva tokrat zapisala, je res. Pomočniku direktorja sem izročil dokumente MOL in bilanco DZZŽ Ljubljana, iz katerih je razvidno, da se pri njih proračunski denar odliva “na črno”. Res je, kot pravi Samčeva, da ga to ni zanimalo. In prav to je najbolj depresivno (državo ne zanima kraja proračunskega denarja).

Res je, da sem bil prepaden, ko sem videl fotografijo, ki smo jo mi posneli in dali v obtok kot žalostni kazalec, v kakšnem stanju dobi Milena kužka. In zdaj je ta fotografija dokaz, da Milena pošastno muči pse. O, bog!

***

Nekaj mesecev po tem je javnost izvedela, da so zaradi suma kaznivega dejanja korupcije in zlorabe položaja kriminalisti preiskovali Zorana Kovača.

***

Ko se je županja končno odločila za Živalski vrt, je v glasilu DZZŽ Ljubljana (forum Moj pes) začela priprava za kompromitacijo in odstrel direktorja Vojka Vesela.

Formula: kot v primeru Milena Močivnik. Namesto droge v trebuhih sestradanih psov – golaž iz mladega medvedka.

***

V delu dne 11.4.2003 in v Dnevniku dan kasneje smo prebrali, da je direktor Živalskega vrta odstopil. Življenje Vojka Vesela je predrugačeno. Do konca življenja ga bo spremljal sramotni pečat. To je to pošastno delovanje interesne skupine, ki je zbrana okrog nevladne organizacije DZZŽ Ljubljana.

***

Moderatorka Urška (18.12.2002): Ne boš verjela, ampak pisat se splača… In ne samo MOL, ampak tudi medijem. Prejšnjo županjo so naši mejli spravljali ob pamet, kot tudi vsebina… VURS-u smo tudi za odvzetje psov pisali, pa smo imeli velik uspeh…

Uncas (Urška Markelj, 25.12.2002): Zoo nas drži zelo stran od vsega… kličite, pišite, bodite glasni!

***

Lepa Vida, forum, 24.3.2003:
Zakaj je na sramotnem stebru direktor ZOO? Da bi DZZŽ dobil v upravljanje azil. Kdo je zrežiral kriminalizacijo ZOO? DZZŽ! Kako? Predsednik sindikata ZOO Miha Dobrovoljc (član SDS) je dobil nalogo naj organizira puč. Od koga je dobil nalogo? Od strankarske šefinje Alenke Paulin, ki je vplivna članica in šefinja nadzorne komisije DZZŽ.

***

Na treh straneh je Mag objavil besedilo o Mileni. Naslov: Pasja ženska!

In kako je novinarka Polona Šeško ugotavljala dejstva?
Na mnoge nepravilnosti pri Močivnikovi opozarjajo njeni nekdanji sodelavci Roman Turnšek, Eva Dolinar in Meta Malus. In, še? Na še mnogo hujše stvari je opozarjala prijava, ki jo je predlani dobila veterinarska uprava.
Kdo je podal prijavo? V sodnem postopku (opr. št. II K 56/2002) je ugotovljeno: Polona Samec.
Da. Na ta način slovenski novinarji pripravljajo informacije in jih kot dejstva posredujejo javnosti.

***

V tem primeru je odločilo večno orožje ženske: posteljni užitek. Neka ognjevita članica DZZŽ Ljubljana (vsi, ki se spoznate na 172 člen Kazenskega zakonika RS boste razumeli, zakaj nisem napisal njeno ime), se je v stanju evforije pohvalila naskočnemu odredu: “Dokončala sem Mileno – dala sem se dol z veterinarjem…in zdaj imamo njegovo izjavo.”

***

Prizadevanjem, da bi Milena uredila in legalizirala zavetišče (to je čas, ko je javnost izvedela za ustanovitev Koordinacijskega odbora in pogovor pri ministru Butu) je zoperstavil neverjetno močen proti argument… zemljiško stvari menda niso čiste in da je nekaj ograd za pse postavljenih celo na tujem zamljišču. Torej ker Polona Samec ali Meta Malus predvidevata, da je nekaj kolov vtaknjenih pol metra čez mejo 5 hektarjev velikega Mileninega posestva, Jože Vidic opozarja, da bi bilo slabo, če bi zdajšnja lastnica postala koncesionarka.

***

Novi azil je sanjski izvir. Občina je zagotovila tako imenovano infrastrukturo in denar za obratovanje, minister But jim je priznal dejavnost splošnega pomena, torej zagotovil denar tudi iz republiškega proračuna, Kovač je uničil Milenino zavetišče in na njih preusmeril vse prostovoljne in sponzorske prispevke. Do konca življenja imajo zagotovljeno lagodno življenje in družbeno promocijo. Če je na poti uresničitve tega cilja treba poteptati nekaj usod, predrugačiti etični sistem družbe – ja , bog moj!

***

Od tega dneva se ni zgodilo nič, zaradi česar bi se upravičeno premislil. Nasprotno, njegova namestnica, Vida Čadonič – Špelič, je obiskala zavetišče in je bila navdušena. Njegova svetovalka Irena Megušar je vodila civilno skupino (Koordinacijski odbor), ki jeorganizirano in učinkovito nadaljevala razdelani projekt sanacije zavetišča in ustvarjanja pogojev za formalno ureditev sirotišnice za ostarele pse. Poznavalec razmer od znotraj dobi občutek, da je “jasnovidni” glas preprosto poklical ministra in mu sporočil: Franci, zmotil si se. Obenem je glas ljudstva v podobi “luštne punce” prišepnil Kovaču: Zoki, pohiti, konsolidirajo se.

***

“Dokaze”, ki jih je imel v oktobru 2002 – slišali smo iz različnih ust – ima VURS od leta 1994. Ti “dokazi” so obogateni le z eno “anonimno” ovadbo Polone Samec.

*** (Citati iz knjige Milena, Anej Sam)

Psi so bili Mileni Močivnik odvzeti. In potem je bilo vse tako zelo drugače…. in tako zelo enako.  Isto ognjevito sranje, preoblečeno v nekoliko bolj “firmata oblačila”. Na višjem nivoju torej. Ravno prav zapečeno in podušeno. Na vročem ognju, seveda. Na mrzlem je težko pečt…

 

komentarjev: 20 v “Sometimes the truth is stranger than fiction.”

  • Zanimivo branje pravi:

    Bravo. Spet en cesar z nago ritjo okoli skače.
    Ne se dat!

  • Sleepy pravi:

    Mnja… sej dat/ne dat se sploh ni vprašanje. Se itak dam samo kadar sama hočem xD.
    Človek v neki fazi odkrivanja in razkrivanja resnice pride do točke, ko se neizpodbitno strinja s Pezdirjem (in tale točka je tudi pri meni že nekaj časa dosežana, ni to nekaj novega ;) ). Vzorec je vedno in povsod isti. Ker hočeš nočeš pri takih rečeh nosiš glavo naprodaj, kadar imaš opravka s posamezniki sposobnimi hudo neracionalnih podvigov, ki brez težav “hodijo čez trupla” in so pripravljeni žrtvovat kogar in karkoli za dosego svojih ciljev in pri svojem blefu vztrajat do konca, pa naj se obeta še tako bridek, če se spustiš v to vedoč za pisna in ustna opozorila, ki si jih v času, ko so bila dana, popolnoma narobe razumel, je pa še toliko bolj “škakljivo” se it tele “igrice”. In potem se človek hočeš nočeš vpraša – 4 what? Da kdo od tistih, ki itak noče videt in mislit, ne bo nategnjen?
    Če kaj, bi nas morala zgodovina naučit, da gre glasnikom glava tako ali drugače in takorekoč vedno.
    Galileo Galilei se je skoraj skuril na grmadi in preživel ostanek življenja v hišnem zaporu. 4 what? Da so čez 100 let pogruntali, da je imel prav?
    Sej mamo v bistvu res take in drugačne organe pregona, vurs pač ni alfa in omega. Jaz pa tudi ne vem zakaj bi morala pravzaprav nastopat v vlogi tistega, ki ruši iluzije. Je dovolj, da sem porušla svoje :D Še nekaj na temo upravnih dovoljenj in izdanih odločb bo sicer treba napisat, potem pa bo čas za videt kaj bodo storili vsi tisti uradi in organi, ki menda nekaj štejejo in se menda nekaj z nekom ukvarjajo. Sicer ne vemo kateri, vemo pa da vsi, ki nekaj štejejo :D

  • samčeva je še vedno samčeva, ista kot leta 2002 pravi:

    vsi mi, ki samčevo dobro in že dolgo poznamo, vemo, da je iz občutka ogroženosti prešla v stanje “napada”. kar pomeni diskretidacijo “nasprotnika”, žalitve v celofanu in nagovarjanje svojega ganga k napadu še z njihove strani.
    kaj češ, takole pri njej gredo tele reči. ni daleč dan, ko se bo zadušila v lastnem dreku…..samo najprej bo porušila pesjake in zaklenila zavetišče, kar bi pravzaprav morala narediti danes, 24.8.
    ampak, če sem prav seznanjen, še vse stoji….bodo morale prit očitno mašine za rušenje na njen veličastni hribček..
    pred skoraj natanko desetimi leti je s svojim izvoljencem zoranom kovačem doživljala orgazme ob zlomu močilnikove, sedaj jih bo pokasirala sama… polona samec, motorji bagerjev bodo kmalu peli na tvojem sv.hribčku.

  • Ojej pravi:

    A rušit mora? Črna gradnja? Ojej, ojej. S kom se bo pa zdej dol dala ta lušna ognjevita punca? Kovač najbrž ne more več pomagat?

  • samčeva je še vedno samčeva, ista kot leta 2002 pravi:

    kovač je moral vzdrževati drago ljubico in si je napisal malo preveč potnih nalogov, kar je tudi že potrdilo sodišče in je bil letos pogojno obsojen.
    ne verjamem, da ima zoki neke hude načrte priti nazaj v slo, čeprav samčeva upa, da se bosta postarala nekje ob francoski obali. ker so zdaj otroci že veliki in tako dalje. zoki je sicer večkrat v slo, vendar ne obeša tega na velik zvon, saj se ženske in njene obsedenosti boji.

  • Malo mešano pravi:

    O Samčevi vi to govorite? Nemogoče. A ni to tista najboljša, najpopolnejša, brez napak,ki od prve do zadnje črke dela vse po zakonu? To vam vročina v glavo buta pa vam na fovšijo tolče. Pravi slovenčki. Ona je pa ja božji dar. Pravi angel v človeški preobleki. Vse za živalice he he he.
    A Zoki pa kar v slo na obiske? S potnimi nalogi k novi ljubici al ga je izučilo enkrat za vselej? Ljubice so res nadloga. Bolš žene se držat. Vsaj točno veš kaj pa kje maš. Temle ljubicam se pa enkrat kr odpele. Tema na oči!

  • tipično pravi:

    najbolj je smešno, kako je prozorna. Najnovejša kolumna – jokanje blont punce, kak sem uboga in kako me ne marajo.:) Oh no,enkrat se je treba sprijazniti, da faza luštne punce mine, za vsakogar ;) in da ista taktika ne bo palila zmeraj znova.
    Pa deklariranje pripadnikov ganga -otroški peskovnik :)

  • Sleepy pravi:

    :D
    Ne, ljudje ne pozabljajo, karma pa menda tudi nima “dead line”. Zna bit da čisto res vse stvari, ki jih počnemo, kot bumerangi letajo okoli in se kot bumerangi vračajo nazaj. Zna bit, da so bili kdaj vrženi grdo, pa se grdo tudi vrnejo s poštenim udarcem po betici.

    Hec je res, da posvetiš nekaj let življenja uničenju nekega človeka, menda v boju zoper mučenje živali in se opiraš tudi na zakonitost in dovoljenja, pa ti nekaj let kasneje vročijo odločbo, da moraš z uporabo nelegalnega objekta prenehat sam in ga del v nekem predpisanem roku tudi odstranit. Hec je, res je hec, ko se to zgodi človeku, ki je nekaj let prej zapisal tole: “Kmalu, zelo zelo kmalu ne bo več razloga, zaradi katerega imamo čast brati tvoje prispevke. Ne bo ga več, zravnan bo z zemljo, kot da ni nikoli obstajal… Ni, ni…”
    (boj za pravice živali je opazen že na daleč, bolj kot kitajski zid iz vesolja…)

    In hec, ko vzbujaš simpatije in iščeš podporo za svoje početje tudi na nekem forumu, ki skuša dajati vtis velikega zagovornika zakonitega poslovanja in postavlja pravila po dolgem in počez o tem kaj, kako in kdo sme na forumu k pomoči vabit uporabnike. Je okej, s tem ni nič narobe, da ne bo pomote. Lastnik in plačnik postavlja pogoje. Je pa hec, ko se sklicuje na preprečevanja nezakonitega zbiranja sredstev, čez meje dojemljivega pa podpira izključno eno zavetišče (najpopolnejše in “breznapačno”, ki mora zagotovo edino izpolnjevati prav vse zakonske obveznosti, da je lahko “eno in edino”), pa prav to zavetišče ne izpolnjuje osnovnega pogoja – zakonitega poslovanja. Se sprašujem, če gre v tem primeru za goljufijo in sodelovanje pri le tej ali le za aroganco, zatiskanje oči in nevednost?

    Tudi “podeljevanje zaslug” za internetna uporabniška imena luštni punci ni tuje, kot nas uči “zgodovina”. Ona pač najbolje ve kdo je kdo v tem zlobnem internetnem svetu, in ker je sama angel v človeški podobi, se za različnimi uporabniškimi imeni lahko skriva izključno zanjo najbolj moteč “faktor”. Že doživeto in preizkušeno tudi na lastni koži, več kot enkrat, pač nekaj let kasneje. If aint broken do’t fix it pravijo američani, pa se punca najbrž drži prijemov, ki so v preteklosti imeli nekaj pozitivnih učinkov. Vsaj na videz. Zna bit, da v resnici obratna uporaba prejšnjega prijema (torej namesto iz množine v ednino tokrat iz ednine v množino), ko se je na sodišču izkazalo, da številna opozorila številnih občanov izhajajo iz ene same “anonimke” ene same osebe – Polone Samec, ni bila dovolj, pa se je bilo treba še malo “dol dat”. Zgodovina nas uči tudi to, da je to učinkovito orodje in orožje ženske.

    In igranje vloge žrtve? Ja, zagotovo si zasluži Oscarja, ne samo Viktorja za posebne dosežke.
    “And pity – people who inspire it in you are actually very powerful people. To get someone else to take care of you, to feel sorry for you – that takes a lot of strength, smarts, manipulation. Very powerful people.”
    ― Deb Caletti

    Bi me zanimalo kdo so vsi ti inšpekcijski in drugi organi, ki nekaj štejejo. Sem vedno mislila, da vsi enako štejejo in služijo enakamu namenu – zagotavljanju zakonitosti, pa vidim, da sem se zmotila tudi v tem. Na račun igranja vloge žrtve se lahko žali tudi organe. Za poudarjanje lastne pomembnosti je dovoljeno zmanjševati pomembnost tistih, ki so v tej državi pravzaprav zadolženi za nadzor nad izvajanjem zakonov. Le zakaj jih potem imamo, če ne štejejo vsi?
    Kateri organi so torej ti? Iz vsega zapisanega se da sklepati, da sem sodita Informacijski pooblaščenec in gradbena inšpekcija. Še kdo ali so to vsi organi, ki nekaj štejejo?
    In še vedno, tudi če odmislim to, da eni nekaj štejejo drugi očitno pač ne – kateri organi vse se ukvarjajo s konkretnim zavetiščem oz. vodjo? Ali spet malo po svoje raztegujemo resnico v skladu s trenutnimi potrebami?

    Zna bit, da se je za dosego svojih ciljev lažje s kom “dol dat”, manipulirat, malo žalit, šikanirat in k temu pretanjeno in nepoznavalcem komaj opazno nagovorit svoj “gang” (“oprosti jim, saj ne vedo kaj delajo” – poznamo iz zgodovine tudi to) kot pa sproducirat kakšen konkreten argument. Tak, zakonit seveda. Komu recimo na čelo zalepit uporabno dovoljenje ali pa kvazi sponzorsko pogodbo za svoje “pojmanimamnakakšen načinpodarjeno” prevozno sredstvo, pa potem uporavičeno zaigrat vlogo po krivici obtožene žrtve. Ampak če ta druga možnost sploh ne obstaja, ostane samo prva. Kako dolgo bo uspešna je pa vprašanje. Bojda se stvari vedno začnejo in tudi končajo…

    http://www.youtube.com/watch?v=NlybJMCLYWs xD

  • hihihi pravi:

    “Rešil sem si glavo” praviš? Misliš da res?

  • Sleepy pravi:

    A svojo? V tokratni rundi? :) )))) Iskreno povedano – ne vem. Še bolj iskreno? Glede na to, da zelo dobro vem s kom imam opravka – o tem raje ne razmišljam :) Se pa lahko vprašam (al pa se kdo drug); če je bilo vredno posvetit nekaj let življenja za uničenje motečega elementa, za katerega je zgledalo, da stoji na poti do zamišljenih ciljev, kaj se lahko zgodi tistemu, ki bi se na to pot postavil potem, ko so zamišljeni cilji zares “meso postali”? Ne preveč prijetna misel :)

    Sicer pa sem bila opozorjena. Več kot enkrat. Tudi “bližnjo zgodovino” lahko analiziram. Torej ne morem rečt, da nisem vedela. Vprašanje je samo a bi bile posledice zame kaj drugačne, če o teh rečeh ne bi povedala/napisala nič? Ne verjamem…

  • hihihi pravi:

    Iskreno povedano – moram reči, da vsaj malo “nora” pa vseeno si. :D

  • Sleepy pravi:

    Oh zagotovo, že po naravi, hvala za kompliment. :D
    Človek pač mora biti malo “nor”, da se spusti v kaj takega, iz več razlogov. En je npr. ta, da nimam in si ne obetam od tega prav nobenih osebnih koristi, prej nasprotno. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=cFEarBzelBs&feature=endscreen

  • clara pravi:

    Spremljam zadevščine že nekaj krepkih let in nisem presenečena.

    Dve stvari sta mi zanimivi.
    1. Popolno izginotje dotične iz javnosti (no, skoraj popolno), glede na prejšnje dežuranje ob računalniku in sprotno ažurno reagiranje na vsako, še tako minorno zadevico, na vseh mogočih in nemogočih spletnih mestih,

    2. Nikjer nisem opazila reakcije poglavarke zelenega foruma, gospe JP, ki ji po žilah teče ena sama, z veliko začetnico, Zakonitost. Zakonitost zjutraj, opoldne in zvečer, še spi in sanja v skladu z zakonom, katerim, pa res ne vem :) Kako je ona požrla nezakonito delovanje njej toliko favoriziranega zavetišča? Ali pa je morda vedela ves čas? Vedela in ni reagirala? Pridigala pa drugim ves čas?

  • Sleepy pravi:

    O kako poživljajoče je videt, da nisem edina, ki je to opazila :)

    Je nekoliko bolj razumljiva postala tudi paranoja in “tolpni napad” na vse razmišljujoče in sprašujoče :) In to celo v nasprotju z zakoni, ki vsakomur omogočajo dostop do premnogih informacij.
    Mogoče pa še ni požrla. Mogoče še skuša pogoltnit, pa se zatika, kdo bi vedel. Mogoče pa kakšen od organov, no vsaj tistih, ki menda nekaj štejejo in se z nekim zavetiščem ukvarjajo, preiskuje tudi morebiten sum morebitnega sodelovanja pri čem ne tako zelo zakonitem? Kdo bi vedel, res.
    In le zakaj je treba zdaj poskušat preusmerit pozornost na svoje prevozno sredstvo? Prav svoje in prav zdaj, ko je bilo treba toliko časa odganjat pozornost od njega. Ko ni bilo niti “svoje” in na trenutke celo vprašljivo, če ne obstaja samo v zlobnih bučah in ga v resnici sploh ni? Če ni kar izmišljeno in podtaknjeno? Kdo bi vedel… Auch pa ti bumerangi! :)
    Pozornost in prozornost se razlikujeta samo v eni sami miceni črki ;)

  • minka pravi:

    Po informacijah iz odločbe Ministrastva za infrastrukturo in prostor, Inšpektorata za promet, energetiko in prostor št.06122-1125/2012/12, na katero je sicer možna pritožba, ta pa ne zadrži izvršbe, bi morala ga. P.S. s.p. popolnoma prenehati z uporabo počitniške hišice v poslovni namen 24.7., to enako velja za rušenje pesjakov.
    Po navedbah obiskovalcev zavetišča, posvojiteljev zavetišča, občin v katerih so pristojno zavetišče, ga.P.S. dejavnost na naslovu Smrečje 55, kjer stoji ta počitniška hišica, poteka nemoteno, računi se izstavljajo kot običajno.

  • Sleepy pravi:

    to whom it may concern – nekaj je zahtevalo intervencijo…

  • jest pravi:

    Ljudem s poudarjenim egom in močno željo po maščevanju se slej ko prej zgodi, da se ujamejo v lastne mreže spletkarjenj in prevar. Želja po maščevalnosti in “cepetanje raztogotenega otroka” sta močnejši gonilni sili od racia. Takih ljudi ne zanima resnica ali pravičnost, ne občutijo krivde ali obžalovanja. Za dosego svojega cilja, ki ga vidijo v uničenju tistega, kar jim stoji na poti, posegajo po neracionalnih orodjih. Delujejo nagonsko, problematično je, da se težko uprejo negativnim nagonom, posledice lastnih dejanj jih ne zanimajo, gredo tudi preko trupel.
    Vem da ni lahko in prijetno, pa kljub temu, vztrajaj. Fajn te je brat. Z malo distance se da vse tudi razumet.

  • Previdnost ni odveč pravi:

    A to poznaš? Kako prepoznati osebnostne motnje http://med.over.net/forum5/read.php?6,6693208
    Ne vem če ti bo kaj lažje, morda pa ti lahko pomaga, da česa ne spregledaš predno bo prepozno. Pomanjkanje vesti ob spremljavi pretirane samozavesti je nekaj, česar se nikoli ne bi smelo spregledat.

  • Sleepy pravi:

    Poznam zadevo iz drugih virov. Še preveč. No, zdej še iz tega, hvala :)
    Ne vem, če sem kaj spregledala, bomo vidli kasneje. Al pa bo videl kdo drug kdaj kasneje, ko bo študiral mojo knjigo in se učil iz moji napak ;)

  • Sleepy pravi:

    Eden izmed komentarjev neznanega avtorja je predmet še ne pravnomočne zasebne tožbe zaradi storitve kaznivega dejanja razžalitve. Tožeča stranka odstranitvenega zahtevka ni posredovala oz. ni na drug način zahtevala odstranitve. Kljub nepravnomočnosti je iz tožbe mogoče ugotoviti, da je z objavo komentarja lahko nastala protipravnost, zato je njegova objava, ob upoštevanju določil Obligacijskega zakonika, začasno preklicana. Komentar ni izbrisan (trajno odstranjen) in je/bo na voljo v katerikoli fazi tega postopka, prav tako pa bo uporabljen v nasprotni tožbi.

Kategorije
  • Ni kategorij
Arhiv