Protest ob podelitvi koncesije za izvajanje javne službe zavetišča za zapuščene živali

Mestna občina Maribor
Župan Franc Kangler
Ulica heroja Staneta 1

2000 Maribor

e-pošta: zupan@maribor.si

Spoštovani župan g. Franc Kangler.

V medijih smo več mesecev lahko spremljali agonijo Zavetišča za živali Maribor in tam zaposlenih. Javni razpis za podelitev koncesije za izvajanje javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju Mestne občine Maribor nam je vsem vlil novo upanje. Ob dejstvu, da je poleg dveh občinskih javnih podjetij med prijavljenimi ponudniki tudi živalovarstvena organizacija – Zavod Mačja hiša, ki se je s svojim delom za dobrobit živali že izkazala in je bila med vsemi najugodnejši ponudnik (Delo 24.11.2011), smo člani slovenskih živalovarstvenih organizacij in skupin ter posamezniki živalovarstveniki pričakovali pravno-korektno izbiro v korist tako zapuščenih živali kot v korist davkoplačevalcev.

Razočarani in ogorčeni smo 12.12.2011 iz medijev izvedeli, da je bil izbran drug ponudnik, občinsko javno podjetje Snaga. Neuradno smo izvedeli, da naj bi bil razlog, da izbrani ponudnik ni Zavod Mačja hiša, prav njihova prenizka cena. Ob tem se sprašujemo, kako je to mogoče? Ne gre zanemariti podatka, da je s 1.januarjem Vaš prijatelj Ivan Hajnšek zasedel ravno mesto direktorja Snage (Delo 3.1.2011). Iz njegovih besed je bilo tudi razbrati (Delo 24.11.2011), da se je Snaga prijavila na razpis prav na pobudo občine.

Menimo, da gre za nerazumno odločitev, zato Vas pozivamo, da preverite prijave na Razpis in ponovno pretehtate svojo odločitev. Izbira Zavoda Mačja hiša namreč ni le v korist dobrobiti zapuščenih živali, pač pa je tudi najugodnješa izbira za davkoplačevalce. Taka izbira bi omogočila skrb za zapuščene živali veliko nad zakonsko predpisanim minimumom, pri čemer občinski proračun ne bi bil dodatno obremenjen. Menimo, da je Zavod Mačja hiša organizacija, ki je s svojim dosedanjim delom že dokazala, da je sposobna na trgu pridobivati sredstva za oskrbo zapuščenih živali, kot taka pa zagotovilo za uspešno obliko javno-zasebnega partnerstva pri financiranju oskrbe zapuščenih živali, ki so naša skupna odgovornost.

S spoštovanjem,

Po abecednem vrstnem redu:

Ambasadorji nasmeha
Angela Horvat
Bogdana Novak
Društvo proti mučenju živali Koroške
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Društvo za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikov Animal angels
Društvo za zaščito živali Kranj
Društvo za zaščito živali Ormož
Društvo za zaščito živali Pomurje
Društvo za zaščito živali Trebnje
Facebook skupina Beli Srčki White Hearts
Facebook skupina Pes moj prijatelj
Facebook skupina Živali potrebujejo pomoč
Jadranka Juras
Jasmina Vrbnjak
Jerneja Orel
Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski
Obalno društvo proti mučenju živali
Taja Boscarol
Tanja Horvat
Veganska iniciativa
In posamezniki

Koper, Ljubljana…12. 12. 2011

1 komentar v “Protest ob podelitvi koncesije za izvajanje javne službe zavetišča za zapuščene živali”

  • [...] Pisma podpore ne bodo podpisali v zavetišču Mala Hiša, Horjul, Zonzani, Oksar in zavetišču Meli Trebnje. Omenjenim predstavnikom zavetišč se zdi odločitev Mestne občine Maribor povsem legitimna, je v imenu vseh prej navedenih sporočil Dušan Hajdinjak iz zavetišča Meli Trebnje. [...]

Kategorije
  • Ni kategorij
Arhiv