speak of the Devil… ;)

Helou

Čeprav težko verjamem, da vas je okoli prinesel ravno dober namen, pa vam želim prijetno branje v upanju, da ste se naveličale razmišljati s tujo glavo in v stilu zvestih vojačkov skakati v zrak kot kdo na vaše gumbe pritiska. Sicer pa smo že večkrat ugotovili (skupaj s tistimi, ki vas pošiljajo sem), da je čredni nagon huda reč, misliti z lastno glavo pa marsikdaj marsikomu prevelik napor. Pred nadaljnjim branjem pa kljub vsemu v razmislek nekaj reči:

- v blogih so zapisana moja osebna razmišljanja o čemerkoli že, pod blogi pa je prostor, na voljo komentarjem. Blog je javno dostopen, nanj pa je dovoljeno dodajati povezave komurkoli. Omejitev pri dostopu ni.
Komentiranje v spletnem okolju, kjer ne sodelujem oz. ne morem sodelovati, je nekorektno, zahrbtno in strahopetno početje. Za komentiranje na teh straneh zapisanega je mogoče izbrati več poti: kometiranje pod posti, elektronsko pošto, forum, včasih celo telefon, sprehod ali čisto pravo kavo.

-moja zasebna pisanja (elektronska in druga sporočila) so zasebne narave in namenjena izključno naslovniku. V mojih arhivih se najde veliko zasebnega dopisovanja z veliko različnimi ljudmi. Cenim in varujem svojo zasebnost, prav tako pa zasebnost drugih.
Za branje mojega zasebnega pisanja torej priporočam tkanje osebnih vezi z mano in ne branje tovrstnega pisanja, namenjega drugim. Nenazadnje je menda prijetneje brati nekaj, kar je namenjeno osebno nam in ne kar je bilo namenjeno drugim? No, vsaj meni :)
O zlorabi zasebnih vsebin pa ima sicer kaj povedati tudi Kazenski zakonik.

-Kopiranje vsebin dogloga (vključno s komentarji drugih piscev) in objavljanje na drugih strežnikih NI DOVOLJENO in ni v skladu z veljavno zakonodajo. Dobronamernosti v takem početju ni mogoče najti, še zlasti kadar to počno tisti, ki sami opozarjajajo na avtorstvo lastnih vsebin. Vsi, ki vsebine bloga morebiti prebirate pod pokroviteljstvom drugih spletnih strani ali dnevnikov zavestno podpirate kršenje Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, spodbujate njihovo krajo in pa zahrbtne, obrekljive in nekorektne postopke, z morebitnim razpravljanjem o ukradeni vsebini pa pri tem tudi sodelujete.
Sama bi zagotovo podvomila v verodostojnost takih pokroviteljev, predvsem tistih, ki jim je varstvo avtorskih pravic dobro poznano.
In ne nazadnje ostaja dejstvo tudi vsem znan in večkrat uporabljen pregovor, da kdor vrečo drži je ravno toliko kriv kot tisti, ki vanjo meče. Pri nedovoljeni uporabi vsebin ni nič drugače. :)
Trkam torej na vašo vest – prijavljajte krajo vsebin, ne samo mojih, pač pa vseh, in o kraji obveščajte avtorje. Zakonodaja velja za vse enako, tudi avtorske pravice je potrebno braniti za vse enako, ne šele in samo takrat, ko so kršene vaše.
Dovoljenja za kakršnokoli kopiranje vsebin portala bobi4ever in s tem Dogloga (vključno s komentarji) nima nihče!

Z lovom na čarovnice smo končali nekje v srednjem veku, zato upam, da vas bodo k branju pritegnile vsebine, ne pa čredni nagon in žvižg pastirja.

V izogib nesporazumom pred nadaljnjim branjem priporočam nekaj obveznega branja:

disclaimer http://bobi4ever.net/doglog/?page_id=836

Hvala za pozornost, vabljeni k branju in komentiranju tukaj, ne drugje.

Lahko začnete na začetku (no, pravzaprav pri zadnjem postu, in si ustvarite svoje mnenje. :) . Ob branju ne pozabite, da zapisano ni fikcija, pač pa so občutki čisto pravih oseb. Zato ob branju prosim za korektnost in spoštovanje, nadaljujete pa lahko torej tukaj

1 komentar v “speak of the Devil… ;)”

Kategorije
  • Ni kategorij
Arhiv